logoΑ.Ο.Α.Ηλιούπολης Επικοινωνία Αρχική
Αρχική Επικοινωνία


Ανακοίνωση

Επιστολή του Θ. Ασφή προς τον Έφορο του ΑΟΑΗ

26 Σεπτεμβρίου 2018

Η επιστολή του Θανάση Ασφή προς τον έφορο του αγωνιστικού του ΑΟΑΗ και η ενημέρωση από τον Έφορο για τα θέματα που αναφέρθηκε.

Ασφής Αθανάσιος του Νικολάου

ΠΡΟΣ:Έφορο Αγωνιστικού ΑΟΑΗ

Κοινοποίηση:Πρόεδρο ΔΣ, Αρχιπροπονητή

ΘΕΜΑ:Αγωνιστική Περίοδος 2018-19

Σκοπός αυτής της επιστολής είναι κατά κύριο λόγο η ενημέρωσή μου επίσημα για το προπονητικό πλάνο της περιόδου θέματος, και δευτερευόντως η ανησυχία για την επερχόμενη αγωνιστική χρονιά και είσοδο του αθλητή Ασφή Νικόλαου σε μεγαλύτερη κατηγορία (14αρια).Πρόθεσή μου η συνολική βελτίωση των αθλητών που συνεπάγεται και την ατομική βελτίωσή τους.

Μια γρήγορη ανασκόπηση της χρονιάς η οποία τρέχει ακόμα μέχρι τέλος Νοεμβρίου , επιτυχίες Αθλητή ΑΟΑΗ Ασφή Νικόλαου

Τρίτος Πανελλήνιος Α12 μονά

Δύο πρώτες θέσεις σεΕ2 Α12 μονά

Δεύτερη Θέση Διπλά Ε1 πρώτη σε Διπλά Ε2

Νούμερο 4 στην κατηγορία Α12 (ξεκίνησε από 89)

Οι παραπάνω επιτυχίες είναι σίγουρα αποτέλεσμα της αλυσίδας Όμιλος, προπονητές, γονείς αθλητής, αλλά βαραίνει τον αθλητή ο τρόπος εκτέλεσης. Εκεί στο σύγχρονο περιβάλλον του Ελληνικού αγωνιστικού τένις πρέπει να έχει τα κατάλληλα όπλα ώστε να αισθάνεται και ο ίδιος έτοιμος να ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα.

Από την περσινή μου εμπειρία αγώνων ,προπονήσεων, τραυματισμών, ταξίδια τουρνουά εκτός Αττικής και γενικά όλο αυτό που καλείται να ακολουθήσει ένας αθλητής ο οποίος θέλει να στέκεται ισάξια απέναντι στους άλλους αθλητές, επισημαίνω κάποιες ελλείψεις που κατά καιρούς έχουν συζητηθεί από πολλά ΔΣ και υπήρξαν και απαιτήσεις γονέων:

1. Partners

Tην προηγούμενη χρονιά κι ενώ είχαν ξεκινήσει οι προπονήσεις με δύο επιλεγμένους Partners κι ενώ υπήρχε το αντίστοιχο ποσό στα δίδακτρα, σταμάτησαν τη συνεργασία τους .(Με χαρά βλέπω ο νέος Έφορος κάλεσε στις προπονήσεις πρώην αθλητές ,ελπίζω να παραμείνουν καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και να είναι για όλους τους αθλητές.)

Απάντηση: φέτος αποφασίστηκε σε πλήρη εναρμόνιση με τους αρχιπροπονητές η ένταξη partners στην καθημερινή προπόνηση των αθλητών στη ζώνη 7-9μμ. Το αναγκαίο κόστος έχει προϋπολογισθεί. Το ποιοι αθλητές και πότε θα κάνουν χρήση των Partners το καθορίζουν οι αρχιπροπονητές ανάλογα με τις ανάγκες και το επίπεδο των αθλητών

2. Φυσική Κατάσταση-Γυμναστήριο

Στις προπονήσεις φυσικής κατάστασης συμμετέχουν πολλοί αθλητές (10-12) με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εξατομικευμένη προπόνηση σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε αθλητή. Επίσης ο χώρος του γυμναστηρίου καθώς και τα όργανα γυμναστικής χρειάζονται ανανέωση. Εδώ πρέπει να αναφέρω ότι έχει μεγάλη σημασία το γυμναστήριο και για τα μέλη, καθώς και ότι ο γυμναστής των αθλητών είναι εξαίρετος.

Απάντηση: τα τμήματα καθώς και τα ωράρια γυμναστικής έχουν διαμορφωθεί με βάση τις εισηγήσεις του γυμναστή μας, κου Στάη. Είμαστε σε διαδικασία μελέτης για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τις προτάσεις του κου Στάη. Το ΔΣ έχει ήδη αποφασίσει να ξεκινήσουν και προγράμματα ενδυνάμωσης για όσα μέλη ενδιαφέρονται. Σύντομα θα υπάρξει σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τα μέλη

3. Συνοδεία Coaching

Όλοι οι αθλητές του αγωνιστικού τμήματος ανεξαρτήτως επιπέδου και κατάταξης καλούνται όλο το χρόνο να συμμετέχουν σε αγώνες σε όλη την επικράτεια .Οι γονείς πού βεβαίως είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τη μετακίνηση ,διαμονή, σίτιση κλπ. αδυνατούν λόγω υποχρεώσεων να συνοδεύσουν το παιδί τους σε όλα τα πρωταθλήματα .Επίσης σε πολλούς σημαντικούς αγώνες εκτός έδρας αλλά και εντός Αττικής δεν υπάρχει Coaching ή κάποια υποστήριξη .Καλό θα ήταν να υπάρχει η δυνατότητα κατόπιν συνεννόησης με τον Όμιλο και με τους γονείς της Συνοδείας Αθλητών με την αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση.

Απάντηση: προς το παρόν ο Όμιλος αδυνατεί να καλύψει τα κόστη μιας τέτοιας παροχής προς τους αθλητές. Θα το δούμε σε δεύτερο χρόνο και αν τα οικονομικά στοιχεία της Ακαδημίας το επιτρέπουν. Αυτό που σίγουρα θα εξετάσουμε είναι το ενδεχόμενο να οργανώσουμε μια τέτοια παροχή με το κόστος να επιβαρύνει τους ενδιαφερόμενους γονείς. Είναι σίγουρο ότι τελικά το κόστος θα είναι μικρότερο για κάθε γονέα αφού δεν θα χρειάζεται απαραίτητα να συνοδεύει το παιδί του σε αυτά τα ταξίδια.

4. Σεμινάρια –Εκπαιδευτικές εκδρομές

Έχει πολλές φορές συζητηθεί να συμμετέχουν τα παιδιά και οι γονείς σε εκπαιδευτικό Σεμινάριο που να εμπλουτίσει τις γνώσεις τους γύρω από το άθλημα του τένις. Τα σεμινάρια σε συνδυασμό με κάποιες εκδρομές σε Ελλάδα και εξωτερικό σε κάποια μεγάλα Τουρνουά παρότι δεν είναι μείζων θέμα λειτουργεί θετικά για όλους.

Απάντηση: εντός Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει ένας κύκλος σεμιναρίων προς γονείς και αθλητές από ειδικό ψυχολόγο. Σε δεύτερο χρόνο θα υπάρξει επιμόρφωση σε θέματα διατροφής αθλητών από ειδικό διατροφολόγο.

5. Διάθεση γηπέδων

Την προηγούμενη χρονιά και περιορισμένα το γήπεδο № 5 είχε διατεθεί για extra προπονήσεις .Γενικότερα δεν υπάρχει πρόβλημα με τα γήπεδα όσων αφορά τη χρήση τους από αθλητές εκτός προπόνησης αλλά δεν υπάρχει τίποτα επίσημο. Ιδιαίτερα αργίες και Κυριακές που υπάρχει χρόνος ελεύθερος θα έπρεπε να υπάρχει ένα ευνοϊκότερο καθεστώς ,μην ξεχνάμε ότι στη διάρκεια όλου του χρόνου οι αθλητές απουσιάζουν από τον όμιλο μεγάλα χρονικά διαστήματα σε τουρνουά εκτός έδρας.

Απάντηση: εφέτος έγινε προσπάθεια να αναβαθμιστεί σημαντικά η ποιότητα της προπόνησης με παρουσία ενός προπονητή σε κάθε γήπεδο καθώς και την χρήση partners. Παράλληλα έγινε προσπάθεια να αυξηθούν οι ώρες χρήσης των γηπέδων από τα μέλη ώστε να αμβλυνθούν οι εντάσεις που τόσο έχουν στοιχίσει στον Όμιλο. Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα φαίνεται πως και οι δύο στόχοι έχουν επιτευχθεί. Χωρίς να είναι επίσημα θεσμοθετημένο οι αθλητές πέρα του προβλεπόμενου εβδομαδιαίου χρόνου προπόνησης έχουν τη δυνατότητα χρήσης των γηπέδων και το Σαββατοκύριακο εφόσον δεν γίνεται χρήση από τα μέλη ή τους προπονητές και partners

6. Αποθεραπεία Φυσιοθεραπεία

Δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος για αποκατάσταση αθλητών είτε για συντήρηση είτε για θεραπεία (δεν εννοώ τον φυσιοθεραπευτή για τραυματισμούς σοβαρούς) αλλά έναν ο οποίος θα μπορεί σε ένα χώρο εντός του ομίλου κατάλληλα διαμορφωμένο με χρέωση του αθλητή να παρέχει υπηρεσίες μυϊκής αποκατάστασης, αποθεραπείας κλπ.

Απάντηση: δεν το έχουμε εξετάσει. είναι ενδιαφέρουσα πρόταση που θα αξιολογήσουμε και θα συζητήσουμε τόσο με τους γονείς όσο και με κάποιους φυσιοθεραπευτές ώστε να δούμε αν είναι οικονομικά βιώσιμο

7. Ψυχολόγος Διατροφολόγος

Στο παρελθόν είχε γίνει μία σοβαρή προσπάθεια για ψυχολόγο την οποία την στήριξαν οι περισσότεροι γονείς και είχαν προκύψει κάποιες συνεδρίες. Αυτό πέρσι σταμάτησε και εκτιμώ ότι είναι αναγκαίο. Το ίδιο συμβαίνει και με τη διατροφή των αθλητών, υπάρχειέλλειψη διατροφολόγου η έστω ενός προγράμματος. Επίσης είχε ξεκινήσει μία επαφή με φυσικοθεραπευτή για εργομετρικές εξετάσεις πελματογράφημα δυναμομετρικές εξετάσεις η οποία δεν προχώρησε .Άποψή μου είναι μια συνεργασία του ομίλου με ένα κέντρο εξειδικευμένο για όλα τα παραπάνω.

Απάντηση: υπάρχει ήδη τοποθέτηση επί του θέματος

8. Αξιολόγηση προόδου Αθλητή-profile

Ένα μεγάλο κομμάτι στην Ελληνική πραγματικότητα είναι η αξιολόγηση μιας δραστηριότητας, επιχείρησης, ανθρώπινου δυναμικού. Το ίδιο συμβαίνει και στον αθλητισμό. Έχοντας σύγχρονα εργαλεία στα χέρια τους οι προπονητές και οι γυμναστές δημιουργούν το profile του κάθε αθλητή στο οποίο θα στηρίζεται η πρόοδος του με σκοπό την βελτίωση του.(Σε ότι αφορά τις παραγράφους 7 και 8 με έχει καλύψει προφορικά ο έφορος και βασίζομαι στα λεγόμενά του, μακάρι να τα καταφέρει.)

Απάντηση: εντός της χρονιάς φιλοδοξούμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία ηλεκτρονικού προφίλ των αθλητών όπου μεταξύ άλλων θα φαίνεται και η αθλητική του εξέλιξη κατά τη διάρκεια του έτους

9. Ενημέρωση Γονέων Συναντήσεις Συμβούλια

Ένα ακόμα αίτημα των γονέων ήταν και είναι η ενημέρωσή τους ως προς την γενικότερη εικόνα των προπονήσεων κατ’ ιδίαν αλλά και σε συγκέντρωση όλων ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς .Η περσινή εμπειρία ήταν τραγική όταν κατόπιν πιέσεων της επιτροπής γονέων και με αρκετά ευτράπελα έγιναν μία ή δύο συγκεντρώσεις. Είναι περιττό να τονίσω τη σημασία ενός δημιουργικού διαλόγου μεταξύ ΔΣ, προπονητών και γονέων αθλητών.(Σε συνέχεια της Παρ. 8 θα μπορούσε στις συναντήσεις να αναλυθεί και η πρόοδος των αθλητών.)

Απάντηση: συμφωνούμε απόλυτα στην ανάγκη τέτοιων συναντήσεων και αμφίπλευρης ανταλλαγής απόψεων. Αυτό θα ξεκινήσει όταν η Ακαδημία διαμορφωθεί πλήρως και υπάρχει αρκετή εμπειρία για το πώς τρέχουν τα πράγματα. Μόνο τότε μια τέτοια συνάντηση θα είναι παραγωγική

10. Χορηγίες υποτροφίες. Συνεργασία με εμπορικά αθλητικών ειδών

Οι γονείς έχουν ελάχιστη εμπειρία και γνώσεις γύρω από τις αθλητικές υποτροφίες αλλά και για κάποιες χορηγίες που υπάρχουν .Εδώ ρόλος ο του Ομίλου είναι καθοριστικός ώστε να μην γίνουν λάθη ή φύγουν αθλητές με κίνητρο μια υποτροφία. Επίσης δεν υπάρχουν στόχοι και κίνητρα για έναν αθλητή βάζοντας τις προσδοκίες του σε δεύτερη μοίρα. Ακόμα και η συνεργασία με ένα αθλητικό κατάστημα για όλους τους αθλητές αλλά και για τα μέλη που υπήρχε σταμάτησε. Χορηγίες ή συνεργασίες με τουριστικά γραφεία για ταξίδια αθλητών εκτός έδρας που θα μπορούσε να λειτουργήσει δεν υπάρχει και πολλά άλλα που μπορεί εύκολα να σκεφτεί όποιος ασχολείται με το αγωνιστικό τένις.

Απάντηση: Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις προπονητικές συνθήκες που θα κρατήσουν τους ταλαντούχους αθλητές μας και θα τους επιτρέψουν να έχουν διαρκή βελτίωση και αγωνιστικές διακρίσεις.‘Ήδη από την επόμενη εβδομάδα επιτροπή από το ΔΣ θα ξεκινήσει συναντήσεις με όλους τους πιθανούς χορηγούς ενός ομίλου τένις. Σύμφωνα με την κατάληξη αυτών των συζητήσεων θα ανακοινωθούν και ανάλογες παροχές προς τους αθλητές του ομίλου ή και εκπτώσεις στα μέλη του ΑΟΑΗ.

Οι παραπάνω ελλείψεις δεν αποτελούν ουτοπία και απραγματοποίητα όνειρα όταν έχουμε όραμα και όρεξη να προσφέρουμε. Υπάρχουν πολλοί μαθητές οι οποίοι έχουν αυτές τις παροχές αυτόνομα με πολύ μεγάλο κόστος(πού προστίθεται στο ήδη μεγάλο κόστος των διδάκτρων) καταναλώνοντας χρόνο από την προσωπική τους ζωή και τη μελέτη, πρέπει λοιπόν να γίνει έστω μια προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Θα ήθελα λοιπόν να ενημερωθώ γραπτώς αν ο όμιλος είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε βελτιώσεις αλλαγές των παραπάνω επισημάνσεων, ελλείψεων καθώς και αρνητικές απαντήσεις.

Τέλος Θα ήθελα να ευχηθώ στο νέο ΔΣ και ιδιαιτέρως στον νέο Πρόεδρο Κο Δημήτρη Ξυνό σιδερένιος και καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα γνωρίζω ότι είναι άνθρωπος με όραμα, δυναμικός και αποφασιστικός που μπορεί να φτάσει τον όμιλο ψηλά .Ιδιαίτερη μνεία στον φίλο μου και συνοδοιπόρο όλα αυτά τα χρόνια Κο Παναγιώτη Χριστοφιλάκο τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω για την τεράστια προσπάθεια που ξεκίνησε ήδη κι ελπίζω να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό αλλά και στον νέο Έφορο Στάθη Λιβανό. Επίσης καλή δύναμη στους Προπονητές που τελικά είναι και οι τελικοί αποδέκτες όλων των καλών ή κακών, οι οποίοι καλούνται να εκπληρώσουν τα όνειρα των νέων αθλητών(και όχι των γονιών τους)τους ευχαριστώ πολύ για όλη τη σοβαρή δουλειά σαν προπονητές αλλά και σαν παιδαγωγοί όλα αυτά τα χρόνια.

Θα ήθελα επίσης να γνωρίζετε σαν ΔΣ του Ομίλου ΑΟΑΗ ότι θα με βρείτε αρωγό σε ότι με χρειαστείτε είτε σαν μέλος είτε σαν γονιό αθλητή και παρόλο που δεν μετέχω συχνά σε συνελεύσεις λόγω υποχρεώσεων είμαι πάντα στη διάθεση σας για κάθε βοήθεια.

Με εκτίμηση

Ασφής Αθανάσιος