Ιστορικό Ομίλου Αντισφαίρισης Ηλιούπολης

Ο Α.Ο.Α. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ιδρύθηκε στις 29/6/1988 με σκοπό την προαγωγή, ανάπτυξη και μαζική διάδοση του Αθλήματος της Αντισφαίρισης καθώς και την άθληση και την ψυχαγωγία των μελών του.

Ο Α.Ο.Α. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ διοικείται από την Γενική Συνέλευση των μελών του και από επταμελές (7) Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέγεται από την Γ.Σ. των τακτικών μελών.

Έδρα του Α.Ο.Α. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ είναι το Αθλητικό Κέντρο Πανοράματος Ηλιούπολης και ιδιαίτερα οι εγκαταστάσεις των οκτώ (8) γηπέδων Τένις τα οποία έχουν παραχωρηθεί από την Δημοτική Αρχή για τις δραστηριότητες του Α.Ο.Α. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Στην πορεία των Εικοσιτριών (23) χρόνων από την ίδρυσή του ο Α.Ο.Α. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ έχει αναπτύξει ξεχωριστή δραστηριότητα στον χώρο του Τένις δημιουργώντας σχολές για παιδιά από ηλικίας 5 έως 18 ετών, καθώς και για ενήλικες.

Την επιμέλεια της λειτουργίας των σχολών έχουν 11 προπονητές, όλοι απόφοιτοι των Τ.Ε.Φ.Α. με ειδικότητα το Τένις και σ’ αυτές αθλούνται, σε κάθε εκπαιδευτική περίοδο περίπου 370 παιδιά που ασχολούνται με το αγωνιστικό ή το ψυχαγωγικό Τένις, πάντοτε με την γόνιμη συνεργασία των μέχρι σήμερα εκλεγμένων Διοικητικών Συμβουλίων του Ομίλου.

Επιπλέον τις βραδινές ώρες παρέχονται μαθήματα Τένις σε 60 ενήλικες που επιθυμούν να ασχοληθούν ερασιτεχνικά με το άθλημα.

Για τα αγωνιστικά τμήματα του Ομίλου, όπου αθλούνται 38 παιδιά ηλικίας 10 έως 18 ετών προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ειδικός Γυμναστής και ειδικός επιστήμονας για την Αθλητική Ψυχολογική Υποστήριξή τους.

Οι αθλητές που διακρίνονται από τις πιο πάνω σχολές επανδρώνουν τις αθλητικές ομάδες του Ομίλου μας και συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.) Ενωσιακά, Πανελλαδικά, Πανελλήνια και Διασυλλογικά.

Ο Α.Ο.Α. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ έχει την ξεχωριστή διάκριση, από το 1996 μέχρι και σήμερα, να συμμετέχει στην ανώτερη (Α1) Κατηγορία της Χώρας σε Διασυλλογικό επίπεδο τόσο στους Άντρες όσο και τις Γυναίκες.

Ομάδες, Αθλητές και Αθλήτριες του Α.Ο.Α. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ κατέκτησαν πάρα πολλές πρώτες νίκες, σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, σε Ενωσιακά, Πανελλαδικά, Πανελλήνια και Σχολικά Πρωταθλήματα προβάλλοντας έτσι τον Όμιλο και τον Δήμο Ηλιούπολης.

Τα δύο τελευταία χρόνια, 2003 και 2004, ο Όμιλός μας είναι Νο1 Όμιλος στην Ελλάδα σύμφωνα με την επίσημη κατάταξη της Ε.Φ.Ο.Α. που καταρτίζεται βάσει βαθμολογίας για τις επιτυχίες των αθλητών στα Πανελλαδικά και Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Άξια ιδιαίτερης αναφοράς αποτελεί η συμμετοχή Αθλητών του Ομίλου μας στις Εθνικές Ομάδες των Εφήβων και Ανδρών που εκπροσωπούν Διεθνώς την Χώρα μας.

Περίπου 15 αθλητές του Ομίλου μας, με τις Πανελλήνιες πρώτες νίκες τους, εξασφάλισαν τα προβλεπόμενα Μπόνους για την εισαγωγή τους σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της επιθυμίας τους.

Ο Α.Ο.Α. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ που έχει την επιμέλεια της συντήρησης του χώρου του Αθλητικού Κέντρου Πανοράματος έχει κατορθώσει, με την βοήθεια της Δημοτικής Αρχής, της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.) να διοργανώσει στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου δύο (2) Διεθνή Αμειβόμενα Πρωταθλήματα SATELLITE και να εισπράξει τα ευμενή σχόλια τόσο των συμμετεχόντων Αθλητών, των αρμοδίων της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.) καθώς και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο.Α. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ προσβλέποντας στην συνεχή συμπαράσταση τόσο της Δημοτικής Αρχής, της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.) όσο και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, είναι αποφασισμένο να εντείνει τις προσπάθειές του για την διάδοση του Αθλήματος του Τένις και να δώσει την δυνατότητα, σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά της Ηλιούπολης, να ασχοληθούν με το άθλημα του Τένις.